TARIS PREMIUM OLIVE OIL
 • Pure topklasse sinds 1915, dat zijn ongeëvenaarde smaak en kwaliteit dankt aan de eeuwenoude tradities van de Egeïsche kust.
 • Van volle, romige smaken tot subtiele toetsen, TARIS premium olijfolie kan eenieder bekoren.
 • Olijfolie partner van oa. Jour De Fête, Publiek en Revue. Promoot Taris in je restaurant, brasserie of delicatessenzaak.

TARIS, het beste

van de Egeïsche Zee

Sinds 1915 staat TARIS voor kwaliteit, vakkennis en eerlijke producten. Reeds meer dan honderd jaar zetten wij de beste olijven en olijfolie van de Egeïsche Zee op de wereldkaart.

Vandaag is Taris de grootste unie van agriculturele producenten in Turkije, eigendom van maar liefst 28.000 lokale boeren en samengebracht onder 31 coöperatieven in 6 Turkse steden.

Ethisch verantwoord

TARIS is een op en top fairtrade bedrijf die zijn lokale boeren met liefde ondersteund. Al onze olijfoliën worden getest in één van onze 35, door de International Olive Oil Council geaccrediteerde, laboratoria en staan onder het Worldwide Olive Oil Quality Control Programme.

Fair Trade • Certificaten • Taris

Ongeëvenaarde smaak

Bij TARIS worden de olijven zorgvuldig en op traditionele wijze met de hand geoogst en – essentieel voor de kwaliteit – meteen daarna aan de hand van verschillende technieken en procedures geperst of bewaard in een aantal van de meest technologisch geavanceerde faciliteiten ter wereld.

Elk proces staat, net als de verschillende streken waarin Taris actief is, garant voor een unieke, aromatische smaak.

Taris houdt hygiëne, kwaliteit en smaak hoog in het vaandel, in regel met de Food Codex van Turkije en ISO 9000, ISO 22000, KOSHER en ECOCERT regulering.

Taris olijfolie is de enige Turkse olijfolie geaccrediteerd en gecertificeerd door de International Olive Oil Council (IOR). Ook onze Egeïsche olijven worden zorgvuldig verwerkt zonder schadelijke chemicaliën.

Kwaliteit sinds
0
in extra vierge olijfolie en olijven
0
Coöperatieven
0
Lokale boeren
0
door de International Olive Oil Council geaccrediteerde laboratoria
0
moderne continu-systeem faciliteiten
0
ecologische pekelfabrieken voor olijven

Superieure kwaliteit

De kwaliteit van olijfolie begint bij de kwaliteit van de olijven.

Omdat de lokale landbouwers bij TARIS perfect ondersteund worden door de coöperatieven, kunnen zij zich volledig toespitsen op het verzorgen van hun olijfbomen en de kunst van het plukken. Dit doen ze al generaties lang.

Duurzaam en organisch

Behandel de natuur met respect, en je zal er de vruchten van plukken.
TARIS olijven worden duurzaam en natuurlijk geteeld, met een uitzonderlijke focus op low-impact. En daar stopt het niet. Van materialen tot verpakkingen, bij TARIS is alles milieuvriendelijk.

Erkence • Taris
Premium olijfolie • Taris

De Egeïsche Zee,

‘Riviera van olijfbomen’

De Egeïsche Zee speelt een grote rol in de wereldgeschiedenis over verscheidene culturen heen. Met olijfbomen meer dan duizend jaar oud is dit gebied al eeuwen lang de bakermat van de olijfolie.

De beroemde historicus Herodotus beschreef de Egeïsche kust als die met de mooiste hemel en het beste klimaat van de wereld. Deze streek staat dan ook bekend voor zijn olijven van de fijnste kwaliteit.

Meer dan 5000
jaar geschiedenis

Denk maar aan de stad Efeze – één van de grootste steden van het Romeinse Rijk, de Tempel van Artemis – één van de zeven wereldwonderen, en de overblijfselen van oude beschavingen in Aphrodisias en Troje.

Vandaag nog kan u uitrusten in de schaduw van dezelfde olijfboom waar ooit Herodotus zat en u zou de wijze boom horen fluisteren,
‘’Ik behoor tot alles en ik behoor tot geen één; ik was hier voor u kwam en zal hier zijn als u weggaat.‘’

OlijvenPROMOOT TARIS IN JE ZAAK

Taris premium virgin olijfolie heeft speciale verpakkingen voor horeca en delicatessenzaken. Momenteel zijn wij premium partner van oa. restaurant Jour de Fête, brasserie Godot, restaurant Publiek en Revue te Gent.

Op zoek naar een stijlvolle mini-fles op de tafels in je restaurant/brasserie of eerder een grote verpakking om te gebruiken in de keuken? Word je graag verdeler van kwaliteitsvolle olie? Dat kan! Neem contact op met onze Business Relation Manager en maak vrijblijvend een afspraak.

Op en top fair trade

Taris Unie biedt haar landbouwpartners talloze voordelen en tools zodat zij zich volledig kunnen toespitsen op het zorgzaam cultiveren van hun olijfgaarden en zo de kwaliteit en opbrengst van hun oogst te verhogen. Bovendien krijgen al onze partners een aandeel van onze exploitatieopbrengsten.

 • Aanbieden van gezonde jonge boompjes en geschikte meststof, conform het klimaat van de regio
 • Landbouwkundige ongediertebestrijding
 • Voorbereiding benodigde analyse-rapporten
 • Hulp bij het opstarten van olijfgaarden of het versterken van de huidige boompjes met de juiste zorg
 • Training in het snoeien ter regeneratie en planten van jonge boompjes met moderne, productieve methoden
 • Hulp bij overgang naar mechanische oogst
 • Aanbieden van oogstmachines als lening of geld en niet-contante leningen in ruil voor de oogstopbrengst
 • Frezen en analyseren van de gewassen in continu-systeem installaties
 • Ontwikkeling van nieuwe producten