Olijf • Olijfolie • Taris • Ta-Ze

HOEZO

GEZOND?

Olijven zijn waarschijnlijk één van de meest gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen. Ze bestaan voornamelijk uit enkelvoudig, onverzadigde vetzuren en hebben een hoog gehalte aan vitamine E.

Olijfolie is op dit moment de enige oliesoort die nog echt geperst wordt, en dus niet verkregen door verhitting of met chemische producten.

Bovendien zijn olijfbomen niet belastend voor het milieu en groeien ze alleen op grond dat niet geschikt is voor andere (landbouw) doeleinden.

Olijfolie • Taris

Natuurlijk vruchtensap

Olijfolie is gezond. Extra vierge olijfolie is simpelweg superfood. Het is de meest pure vorm, recht uit de olijf vrucht. Deze olie wordt niet verhit, niet chemisch bewerkt en niet verdund met andere vetten, waardoor het nog meer vitaminen, mineralen, sporenelementen, fytochemicaliën en antioxidanten bevat.

een gezonder hart

Verlaagt de triglyceriden in het bloed, reguleert de bloeddruk, verlaagt de kans op hart- en vaatziektes en hart- of herseninfarct.

verjongingskuur

Rijk aan antioxidanten en vitamine E, ontgift het lichaam, vertraagt het verouderingsproces, versterkt het immuunsysteem.

beschermt de organen

Vermindert de zuurtegraad van de maag en beschermt de lever en gal. Verkleint de kans op diabetes mellitus, galstenen en maagaandoeningen.

verlaagt de cholesterol

Vermindert de kans op aderverkalking.
Olijf • Olijfolie • Taris • Ta-Ze

lichamelijke gezondheid

Rijk aan essentiële vetzuren, mineralen, sporenelementen zoals ijzer, calcium, kalium en natrium, en zeldzamere vitamines (K, D, B1, B2).

bevat essentiële linolzuren

Helpt de neurologische ontwikkeling van zuigelingen.

houdt botten & gewrichten gezond

Bevordert bot ontwikkeling bij kinderen. Verkleint de kans op reumatische artritis en osteoporose.