OLIJF

VRUCHT

  • Ongeëvenaarde kwaliteit
  • Superieure kwaliteit
  • Duurzaam en organisch
  • Natuurlijke gefermenteerd
Olijf • Taris

ELK ZIJN

SMAAK

Gekraste groene olijven

Deze zorgvuldig geselecteerde Edremit olijven krijgen een bijzondere smaak door het rijpingsproces van natuurlijke gisting na krassen. Ideaal voor zij die de ietwat scherpe smaak van olijven verkiezen.

Gebarsten groene olijven

Geoogst als ze nog groen, ontdaan van hun bitterheid en licht gezoet, geven deze olijven een specifieke smaak, eigen aan hun streek. Verkrijgbaar uit de Yamalak, Domat of Memecik streek.

Gepekelde zwarte olijven

Deze olijven worden minutieus met de hand geplukt op een optimale rijpheid en natuurlijk gefermenteerd. Ze hebben een bittere, rijke smaak. Verkrijgbaar op water met zout, op water met weinig zout of alleen op zout, uit de Edremit of Gemlik streek.

Fruit van de tree of Life

De olijfboom is een wonder van de natuur. In mediterrane mythes, wordt hij de “Tree of Life” genoemd omdat hij eeuwen kan overleven. De olijfboom bloeit in de lente. De olijven vruchten rijpen in de zomermaanden. Hun kleur verandert van violet naar groen en zwart.

Biologische zwarte olijven

Geteeld zonder gebruik van kunstmest of agrarische pesticiden. Deze biologisch geteelde olijven worden verwerkt door middel van natuurlijke gisting.

Olijf • Olijven • Taris
Olijf • Olijven salades • Taris

Zwarte en groene olijvenpasta

Zorgvuldig geselecteerde groene olijven, met de hand geplukt op een optimale rijpheid. Deze olijven worden licht gezoet en vermengd met olijfolie, diverse kruiden en zout.

Groene olijvensalade

Ontpitte groene olijven worden gemengd met zure augurken en diverse kruiden. Ideaal in salades of als aperitiefhapje.

Olijf • Olijven gevuld • Taris
Olijf • Olijfboom • Taris

Gevulde olijven

Zorgvuldig geselecteerde groene olijven, met de hand geplukt op een optimale rijpheid. Deze olijven worden licht gezoet, ontpit en vervolgens gevuld met amandelen, rode pepers of zongedroogde tomaten.

INFORMATIE

OP HET

ETIKET

Variëteit

De regio waaruit de olijf afkomstig is. (vb. Edremit, Domat, Memecik).

Grootte

Aantal olijf fruit in 1 kg. Hoe meer olijf in 1kg, hoe kleiner de olijf.

Netto en uitgelekt gewicht

Uitgelekt gewicht geeft aan hoeveel gram olijf de verpakking bevat, het nettogewicht geeft het grammage olijf met zijn sap/olie.

Thermische behandeling

Pasteurisatie en/of sterilisatie processen die de olijf zuiveren.

Label

Om de consument het juiste product te bieden, geeft Taris de grootte van de olijf aan op hun label. Het product met dit label bevat voor 231-260 stukjes olijf in 1 kg.

Olijf • Olijven etiket • Taris

Fermentatie

Vb. gisting, natuurlijke fermentatie, oxidatie, etc., gebruikt om de olijven te ontdoen van hun bittere smaak, afkomstig van de oleuropein stof.

Wist u dat...

  • Zwarte olijven evolueren naar een bruinere kleur bij een natuurlijk verwerkingsproces. Olijven die mooi zwart blijven, zijn bijna altijd verwerkt met kleurstof of andere chemicaliën.
  • De kenmerken en de smaak van olijven zijn afhankelijk van de manier waarop ze verpakt en/of bewaard worden.
  • Olijven veranderen van smaak als ze blootgesteld worden aan direct zonlicht of hitte.
  • Groene olijven moeten gepekeld worden om te kunnen bewaren.