■ Gekraste groene olijven
Deze zorgvuldig geselecteerde Edremit olijven krijgen een bijzondere smaak door het rijpingsproces van natuurlijke gisting na krassen. Ideaal voor zij die de ietwat scherpe smaak van olijven verkiezen.
+90 537 665 93 78
Kom, proef & ontdek!
Deze zorgvuldig geselecteerde Edremit olijven krijgen een bijzondere smaak door het rijpingsproces van natuurlijke gisting na krassen. Ideaal voor zij die de ietwat scherpe smaak van olijven verkiezen.
Geoogst als ze nog groen, ontdaan van hun bitterheid en licht gezoet, geven deze olijven een specifieke smaak, eigen aan hun streek. Verkrijgbaar uit de Yamalak, Domat of Memecik streek.
Deze olijven worden minutieus met de hand geplukt op een optimale rijpheid en natuurlijk gefermenteerd. Ze hebben een bittere, rijke smaak. Verkrijgbaar op water met zout, op water met weinig zout of alleen op zout, uit de Edremit of Gemlik streek.
De olijfboom is een wonder van de natuur. In mediterrane mythes, wordt hij de “Tree of Life” genoemd omdat hij eeuwen kan overleven. De olijfboom bloeit in de lente. De olijven vruchten rijpen in de zomermaanden. Hun kleur verandert van violet naar groen en zwart.
Geteeld zonder gebruik van kunstmest of agrarische pesticiden. Deze biologisch geteelde olijven worden verwerkt door middel van natuurlijke gisting.
Zorgvuldig geselecteerde groene olijven, met de hand geplukt op een optimale rijpheid. Deze olijven worden licht gezoet en vermengd met olijfolie, diverse kruiden en zout.
Ontpitte groene olijven worden gemengd met zure augurken en diverse kruiden. Ideaal in salades of als aperitiefhapje.
Zorgvuldig geselecteerde groene olijven, met de hand geplukt op een optimale rijpheid. Deze olijven worden licht gezoet, ontpit en vervolgens gevuld met amandelen, rode pepers of zongedroogde tomaten.
De regio waaruit de olijf afkomstig is. (vb. Edremit, Domat, Memecik).
Aantal olijf fruit in 1 kg. Hoe meer olijf in 1kg, hoe kleiner de olijf.
Uitgelekt gewicht geeft aan hoeveel gram olijf de verpakking bevat, het nettogewicht geeft het grammage olijf met zijn sap/olie.
Pasteurisatie en/of sterilisatie processen die de olijf zuiveren.
Om de consument het juiste product te bieden, geeft Taris de grootte van de olijf aan op hun label. Het product met dit label bevat voor 231-260 stukjes olijf in 1 kg.
Vb. gisting, natuurlijke fermentatie, oxidatie, etc., gebruikt om de olijven te ontdoen van hun bittere smaak, afkomstig van de oleuropein stof.