PREMIUM

OLIVE

OIL

  • Ongeëvenaarde kwaliteit
  • Superieure kwaliteit
  • Duurzaam en organisch
  • Award winning
Olijfolie • Taris

UNIEKE

SMAKEN

De kwaliteit van olijfolie wordt bepaald door vele factoren, te beginnen met de groei van de boom. De olijfboom kan tot een zeer hoge leeftijd leven en wordt voor een groot deel beïnvloed door de klimatologische omstandigheden; afstand tot de zee en hoogte van het gebied. Daarom heeft elke regio, net zoals bij wijn, zijn eigen specifieke smaak en karakter.
Taris produceert elk jaar meer dan 50 unieke soorten olijfolie. Van volle, romige smaken tot subtiele toetsen, onze olijfolie kan eenieder bekoren.

Olijfolie • Olgunca • Taris

Noord-Egeïsche

olijfolie

Specifiek voor de olijfoliën uit de regio rond de Golf van Edremit is hun zeer vloeibare consistentie. Kenmerkend is het frisse, fruitige en grasachtige aroma met een milde en kortstondige bitterheid op het puntje van tong.

Zuid-Egeïsche

olijfolie

De Zuid-Egeïsche olijfoliën uit de streken Izmir, Aydın en Muğla zijn herkenbaar aan een vrij dominante, fruitige smaak. Ze zijn ook beduidend minder vloeibaar dan de Noord-Egeïsche olijfoliën.

Award winning

TARIS premium extra vierge olijfolie is
door de jaren heen meermaals geprezen met kwaliteitslabels en medailles in de grootste olijfolie competities van de wereld. Bekijk al onze awards hier.

Olijfolie • Awards • Taris

Als de pit of het kernvlies van de olijf kapot geperst wordt, geeft dat een bittere en zure smaak aan de olijf. Het is dan ook zeer belangrijk dat de olijven een vrijwel gelijke maat hebben bij het persen. Daarom worden ze bij Taris met de hand op maat geselecteerd.

Daarenboven is het volledige productieproces van al onze oliën traceerbaar dankzij onze gespecialiseerde laboratoria.

Gecertificeerde biologische olijfolie

Biologische olijven worden geteeld zonder chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Sterker zelfs, ook de omliggende regio’s moeten vrij van chemicaliën zijn.

Organik en de First Harvest Organik van TARIS olijfolie is goedgekeurd door het Ecocert-label. Deze flessen krijgen als bewijs een uniek nummer.

PRODUCTIEPROCES

met liefde voor de natuur

Natuurlijk geteeld

De landbouwers telen hun olijven met liefde voor de natuur. Gedurende dit hele proces worden geen chemicaliën gebruikt en wordt extra aandacht besteed aan spaarzaam telen.

Onmiddellijk geperst

Van deze lokale boeren gaat de oogst meteen naar de perserij. En neem dat maar letterlijk, want hoe langer men wacht om de olijven te persen hoe slechter de kwaliteit wordt. In deze perserij – die trouwens ook gericht is op milieuvriendelijkheid – worden de olijven verwerkt tot een ambachtelijke olijfolie. Niet alles wordt geperst, sommige oliën worden fijn gemalen en gaan in grote zakken waar ze “lekken”.

Natuurlijk vruchtensap

Het resultaat is olijfolie in zijn meest pure vorm. Deze olie wordt niet verhit, niet chemisch bewerkt en niet verdund met andere vetten, waardoor er nog meer vitaminen, mineralen, spoorelementen, fytochemicaliën en antioxidanten in zitten.

Geen gewone olijven

De befaamde olijven van Taris zijn geen gewone olijven. In vaktermen worden dit gefermenteerde olijven genoemd: minder zout en een langere rijpingsperiode. Dit is één van de grote succesformules bij TARIS. Kwaliteit primeert!

TA-ZE SHOP (Gent) of Online Webshop

Wanneer de olijfolie helemaal conform de kwaliteitscertificaten is wordt deze getransporteerd naar België. In onze winkel te Gent kan u het grote assortiment bekijken en u volledig laten verrassen. Geniet ook van de mooie verpakkingen en cadeautips.

PRODUCTIEPROCES

met liefde voor de natuur

Natuurlijk geteeld

De landbouwers telen hun olijven met liefde voor de natuur. Gedurende dit hele proces worden geen chemicaliën gebruikt en wordt extra aandacht besteed aan spaarzaam telen.

Onmiddellijk geperst

Van deze lokale boeren gaat de oogst meteen naar de perserij. En neem dat maar letterlijk, want hoe langer men wacht om de olijven te persen hoe slechter de kwaliteit wordt. In deze perserij – die trouwens ook gericht is op milieuvriendelijkheid – worden de olijven verwerkt tot een ambachtelijke olijfolie. Niet alles wordt geperst, sommige oliën worden fijn gemalen en gaan in grote zakken waar ze “lekken”..

Natuurlijk vruchtensap

Het resultaat is olijfolie in zijn meest pure vorm.
Deze olie wordt niet verhit, niet chemisch bewerkt en niet verdund met andere vetten, waardoor er nog meer vitaminen, mineralen, spoorelementen, fytochemicaliën en antioxidanten in zitten.

Geen gewone olijven

De befaamde olijven van Taris zijn geen gewone olijven. In vaktermen worden dit gefermenteerde olijven genoemd: minder zout en een langere rijpingsperiode. Dit is één van de grote succesformules bij TARIS. Kwaliteit primeert!

TA-ZE SHOP (Gent) of Online Webshop

Wanneer de olijfolie helemaal conform de kwaliteitscertificaten is wordt deze getransporteerd naar België. In onze winkel te Gent kan u het grote assortiment bekijken en u volledig laten verrassen. Geniet ook van de mooie verpakkingen en cadeautips.

 

 

voor elk gerecht

een olijfolie

De aciditeit (vrije vetzuren) van de olijfolie is bepalend voor de kwaliteit en prijs. Een hogere aciditeit geeft een lagere kwaliteit.

Extra vierge

Extra vierge olijfolie komt uit de eerste, koude pers. Versneden of gemalen tot pulp en uitgelekt onder eigen gewicht of zelfs ongefilterd: TARIS premium extra vierge olijfolie is olijfolie in zijn meest zuivere vorm. Pure topklasse. Maximale aciditeit is 0,8%

Vierge

Olijfolie met een perfecte aroma, smaak en kleur, evenwel iets minder fijn dan de extra vierge olijfolie. Maximale aciditeit 2,0%

Keukentip

Gebruik minimaal 2 soorten olijfolie in de keuken: extra vierge voor de koude keuken, en vierge voor de warme keuken.

Olijfolie • First Harvest • Taris

Voor koude bereidingen is het heerlijk om de allerbeste kwaliteit olijfolie in huis te hebben. Extra vierge olijfolie is zeer rijk aan antioxidanten en omega-3 vetzuren, die niet aangetast worden zolang de olie niet verhit wordt.

Bakken en braden doet u beter met vierge of pure olijfolie. Geraffineerde olijfolie is ideaal voor gezond frituren.

Pure olijfolie

Pure of traditionele olijfolie is doorgaans een mengsel van 85% geraffineerde olijfolie en 15% vierge olijfolie. Deze olie is veel neutraler van smaak dan de vierge of extra vierge olijfolie.
Maximale aciditeit 1,0%

Geraffineerde olijfolie

Bij raffinage van de eerste persing worden onzuiverheden uit de olie gehaald. Daarbij gaat ook wat van de smaak verloren, waardoor deze olijfolie zeer mild en licht wordt. Uiterst geschikt voor gebruik op zeer hoge temperaturen.
Maximale aciditeit 0,3%

Olijfolie • Aroma's • Ta-Ze

Wist u dat...

  • Hitte of direct zonlicht verandert de smaak van olijfolie. Bewaar de olijfolie op een koele en droge plaats.
  • Plastic flessen kunnen de kwaliteit van olijfolie niet lang garanderen. Glas of blik houdt ze langer goed en bewaard de smaak.
  • Olijfolie kan bevriezen onder 5°C. Zet de olijfolie enige tijd op kamertemperatuur om te ontdooien. Dit schaadt de kwaliteit niet.
  • Olijfolie absorbeert gemakkelijk de geuren en smaken van zijn omgeving. Zorg voor een goed afgesloten recipiënt.

Olie kookpunt

Geraffineerde olijfolie 242°C
Pure olijfolie 238°C
Mais olie 232°C
Hazelnoot olie 221°C
Vierge olijfolie 208°C
Extra vierge olijfolie 208°C
Koolzaadolie 204°C
Zonnebloemolie 170°C
Soja olie 170°C
Margarine 150°C
Boter 110°C

AWARDS

KRISTAL ELMA
Best Commercial

Commercial Taris
Television and Press Field
2003 - 2004
lees meer

FAO
Production award

Traditional Food Producing Business Award
2005
lees meer

MONDE SELECTION
Gold Medal

Erkence Olive Oil
2006
lees meer

MONDE SELECTION
Gold Medal

Ilk El Olive
2006
lees meer

MONDE SELECTION
Gold Medal

Kidonia Olive Oil
2006
lees meer

L.A. COUNTY FAIR
Silver Medal

Garlic Flavoured Kidonia Natural Olive Oil
2006
lees meer

L.A. COUNTY FAIR
Bronze Medal

Rosemary Flavoured Kidonia Natural Olive Oil
2006
lees meer

L.A. COUNTY FAIR
Silver Medal

Bitter Orange Flavoured Kidonia Natural Olive Oil
2006
lees meer

L'EXTRAVERGINE
Guide listing

Erkence Natural Olive Oil
2006
lees meer

L'EXTRAVERGINE
Guide listing

Kidonia Natural Olive Oil
2006
lees meer

DME AWARD
Honourable mention

Medium-sized company (Taris)
2007
lees meer

L'EXTRAVERGINE
Guide listing

Incecik Natural Olive Oil
2008
lees meer

L'EXTRAVERGINE
Guide listing

Taris Özel Natural Olive Oil
2009
lees meer

BIOFACH
4th Place

Taris Organic Natural Olive Oil
2009
lees meer

FLOS OLEI
Guide listing

Taris Extra Virgin Olive Oil Classic
2010
lees meer

L.A. INTERNATIONAL
Silver Medal

Taris Classic Natural Olive Oil
2011
lees meer

FLOS OLIE
Guide listing

Taris Organic Natural Olive Oil
2012
lees meer

WPO
genomineerd

Tari? Eskisi Gibi Çi? Ya? Natural Olive Oil
2012
lees meer

A' DESIGN AWARDS

Tari? Eskisi Gibi Çi? Ya? Natural Olive Oil
2012
lees meer

FLOS OLEI
Guide listing

Tari? Özel Üretim Natural Olive Oil
2013
lees meer

L.A. INTERNATIONAL
Bronze Medal

Ilk Hasat
2013
lees meer

OLIVE JAPAN COMPETITION
Gold Medal

Ilk Hasat
2013
lees meer

OIL CHINA
Grand Mention Medium

Ilk Hasat
2013
lees meer

FLOS OLIE
Guide listing

Ilk Hasat
2014
lees meer